به گزارش همشهری آنلاین به نقل از وزارت صنعت، معدن و تجارت؛ محمدرضا کلامی در نهمین نشست ویژه ستاد تنظیم بازار با اشاره به اینکه سهمیه بنزین آژانسهای اینترنتی که براساس مصوبه ستاد تنظیم بازار پیمایش میشود به کارتهای سوخت آنها واریز خواهد شد گفت: اتحادیه آژانسهای تلفنی هم به سازمانهای استانی صنعت و معدن و اتاقهای اصناف مراجعه کنند و فهرست خودروهای تحت پوشش را به مرکز ارسال کنند تا وزارت کشور و وزارت نفت نسبت به واریز سهمیه سوخت آنها نیز اقدام کنند.
وی با بیان اینکه تا کنون اطلاعات ۲ میلیون وانت بار شناسایی شده است گفت: سهمیه اختصاصی برای این تعداد از وانت بارها، به زودی واریز خواهد شد ما هم فرض را بر این میگذاریم که این تعداد محق به دریافت سهمیه هستند، اما پس از تکمیل اطلاعات، سهمیه اختصاص یافته به وانت بارهایی که محق به دریافت سهمیه نیستند، حذف خواهدشد.
سخنگوی ستاد تنظیم بازار گفت: براساس مصوبه جدید ستادتنظیم بازار سهمیه پیکهای موتوری از ۱۰ لیتر به ۲۵ لیتر افزایش یافته است و ما پیگیر افزایش این سهمیه هستیم، زیرا بعضی از آنها هم حمل بار و هم حمل مسافر انجام میدهند که نیاز به بررسی کارشناسی بیشتری در این زمینه وجود دارد.
وی با اشاره به اینکه ستاد تنظیم بازار تلاش میکند اثرات غیر واقعی و تورمی و روانی اصلاح قیمت بنزین را بر نرخ کالا و خدمات در کشور کنترل کند گفت: باید بپذیریم وقتی که بنزین افزایش قیمت دارد، خواه ناخواه برقیمت بخشی از کالاها و خدمات تاثیرگذار است، اما نکته مهم این است که دولت پذیرفته است در بخشی که بنزین اثر مستقیم بر حمل کالا و مسافر دارد با تخصیص سهمیه بنزین آن را مدیریت کند.
کلامی افزود: مهمترین اولویت که باید بر آن تاکید کرد این است که وزارت کشور به عنوان مجری و وزارت نفت به عنوان مسئول اجرایی، باید سهمیه مرتبط با بخشهایی را که به آنها توسط ستاد تنظیم بازار تکلیف شده تامین و مطابق مصوبه تنظیم بازار سهمیهها آنها را اصلاح کنند.
- مصوبات ستاد تنظیم بازار لازم الاجرا است
سخنگوی ستاد تنظیم بازار با اشاره به اینکه هر چقدر زمان ارائه سهمیهها در نظر گرفته شده برای اقشار مختلف با تاخیر انجام شود، باعث افزایش قیمت غیر متعارف خواهد شد گفت: مصوبات ستاد تنظیم بازار لازم الاجرا است و ستاد به دنبال اجرایی شدن سریع مصوبات خود در تعامل با دیگر دستگاهها است.
کلامی با اشاره به مصوبات نهمین جلسه ویژه تنظیم بازار تاکید کرد: خبرهای موردی که از استانها درباره افزایش قیمت کالاها منعکس شده است، صحت ندارد و کالا به اندازه کافی در همه کشو وجود دارد.
وی درباره افزایش قیمت گوجه فرنگی در کشور گفت: افزایش قیمت گوجه فرنگی ربطی به اصلاح قیمت بنزین ندارد و همیشه با تغییر فصل این مشکل پیش خواهد آمد، گوجه فرنگی کالایی است که به صورت گلخانهای کشت میشود و زمان کشت آن هم متفاوت است.
کلامی ادامه داد: در فاصله بین آذر ماه و ابتدای دی ماه دچار این وقفه هستیم و زمانی که گوجه فرنگی تولید شده در شهرهای جنوبی به بازار عرضه میشود قیمت کاهش مییابد.
وی افزود: از مهرماه تا پایان آبان ماه بیش از ۲۷۰ هزار تن گوجه فرنگی مازاد بازار برای حمایت از کشاورز از بازار جمع آوری شده است.
کلامی با اشاره به اینکه اولویت با مصرف داخل است و در فصلی از برداشت که عرضه کم است و افزایش تولید نداریم صادرات کنترل و هدایت میشود افزود: در نشست امروز ستاد تنظیم بازار به کمیته تعیین مقررات و صادرات ابلاغ شد که از اول دی امسال، صادرات گوجه فرنگی با عوارض خواهد بود و این ابلاغیه از اول دی قابل اجرا است.
کلامی گفت: انجمنها و تولید کنندگان لوازم خانگی اعلام کرده اند که کالا به اندازه کافی در کشور وجود دارد و در حال حاضر با رکود کالا در بخش لوازم و خانگی مواجه ایم و فروش نداریم بنابراین اگر در سطح کشور واحدی صنفی با هر عنوانی، عدم عرضه یا افزایش نرخ دارد، به سامانه ۱۲۴ و دیگر سامانههایی که اعلام شکایت میپذیرند گزارش شود در سریعترین زمان ممکن رسیدگی خواهد شد.
- افزایش ۲۰ درصدی تخصیص گاز مایع
سخنگوی ستاد تنظیم بازار با اشاره به افزایش ۲۰ درصدی تخصیص گاز مایع گفت: مصوب شد تا شرکتها گاز مایع را در بخش خانوار توزیع کنند و برای کاهش فشار تقاضای افزایش بنزین که ممکن است در این بخش هم اثر گذار باشد وزارت نفت را مکلف کرده ایم که ۲۰ درصد سهمیه گاز مایع را در سطح کشور افزایش دهد که به گفته مسئولان وزارت نفت این کار انجام شده است.
وی گفت: شرکتهای مبدا گاز مایع اگر تخلف در عرضه یا ارائه به قیمت مصوب نداشته باشند با آنها برخورد خواهد شد.
نظر شما